معرفی عکس به مثابه رویا در کتاب عکاسی و روانکاوی

به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، تهران (پانا) - ترجمه کتاب عکاسی و روانکاوی به وسیله صمد قربان زاده و زهرا پژوتن به همت انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران در سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران معرفی می گردد.

معرفی عکس به مثابه رویا در کتاب عکاسی و روانکاوی

به گزارش ستاد خبری سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، کتاب عکاسی و روانکاوی نوشته استفان با ترجمه صمد قربان زاده و زهرا پژوتن به همت انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران در سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران معرفی و ارائه می گردد.

صمد قربان زاده یکی از مترجمان این کتاب در شرحی درباره آن نوشته است:

عکاسی و روانکاوی کتابی است که سعی دارد از یک سو از سیر درباره تکامل عکاسی و دغدغه های عکاسان صحبت نموده و از سوی دیگر به ما یاری می نماید نحوه صحیح تماشا عکس را تجربه و یک رویا را به یک عکس قابل درک برای دیگران تبدیل کنیم.

کتاب در فصل اول از آرزوی تمام صاحبان دوربین صحبت می نماید، اینکه آن ها بتوانند با فشار دادن دکمه شاتر همه آنچه را که در ذهنشان دارند، ثبت نمایند. در ادامه مختصری با روانکاوی آشنا می گردد. در فصل دوم و سوم با تاریخچه اولیه عکاسی آشنا می شویم که چرا و چطور اولین عکس ثبت شد، در فصل های بعدی با ایده های روانشناختی مبتنی بر مفاهیم عکاسی که دو هزار سال قبل از اختراع عکاسی وجود داشت، رو به رو هستیم و درک می کنیم که روانکاوان چطور رویاها را می فهمیدند و ما چطور می توانیم از روش آن ها برای معنی دادن به عکس ها استفاده کنیم.

کتاب در ادامه به روش هایی که افراد از تئوری های روانکاوی و تکنیک های عکاسی برای خلق دنیا های جایگزین استفاده می نمایند، نگاهی می اندازیم. با ایده های برگرفته از روانکاوی ناخودآگاه که برای دستکاری عمدی افکار و نگرش های عمومی جامعه استفاده شد، آشنا می شویم که چطور این ایده ها به ابزاری برای کنترل مردم در خدمت یک طبقه خاص تبدیل شده اند.

این کتاب بعلاوه خواننده را با بعضی از عناصری که در ساخت تصاویر سوررئالیستی به کار می رود، آشنا خواهد نمود و با آنالیز چند نمونه از آثار عکاسان مطرح همانند کارتیه برسون، هلموت نیوتن، سیندی شرمن، میرو کیم، گریگوری کریدسون و. .. تفسیر تصاویر را با استفاده از نمادهای آن ها و مباحث مرتبط با روانکاوی به جای ارزش های ظاهری تصویر آموزش می بیند تا بداند چطور در هنگام عکاسی؛ احساسات و عواطف ردو بدل شده بین خود و سوژه را بپذیرد. در نهایت عکاسی و روانکاوی سعی دارد عکس را مثل یک رویا معرفی کند که برای درک آن باید از عناصر سنتی تکنیک، سبک و هدف فراتر رفت.

سی وهشتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران 27 مهر تا 2 آبان 1400 (19 تا 24 اکتبر 2021) برگزار می گردد. این رویداد برای اولین بار در تاریخ سینمای ایران واجد شرایط تایید آموزشگاه اسکار شناخته و معرفی شده است.

منبع: خبرگزاری پانا

به "معرفی عکس به مثابه رویا در کتاب عکاسی و روانکاوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی عکس به مثابه رویا در کتاب عکاسی و روانکاوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید