ارج نهادن به ویراستاران سیاست گذاری در عرصه تمدن زبان محور است

به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی ، مهدی صالحی در مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد که عصر امروز (12 بهمن) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار گردید، بیان کرد: زبان، پایه فرهنگ سازی و خط و سپس نگارش، مبنای تمدن سازی به شمار می رود.

ارج نهادن به ویراستاران سیاست گذاری در عرصه تمدن زبان محور است

رییس گروه داوران جایزه بخش جنبی جایزه جلال اضافه کرد: در این بین، سیاست گذاری زبانی به تمام محورهای عرصه های زیست انسانی سامان می دهد. ویراستاران، سیاست گذاران تمدن زبان محورند و در کار پاسداشت ظرفیت ها و ظرافت های آن هستند و ارج نهی به این گمنامان بی ادعا، نوعی سیاست گذاری برای سیاست گذاران است و راه اندازی جوایز ویژه در این زمینه، زمانه را برای بالندگی و پایندگی این دیدگاه توان می بخشد.

وی ادامه داد: در این دوره از جایزه ادبی جلال آل احمد، آثار راه یافته به بخش نهایی را از نظر ویرایشی آنالیز و داوری نموده ایم که در داوری ویرایشی آثار، معیارها و چهارچوب هایی پیش چشم ما بوده است.

به گفته صالحی معیارهای بخش ویرایش شامل ذکر نام ویراستار در سرشناسه و شناسنامه، به کارگیری دستور خط فارسی، مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی، تاحدامکان و یکدست (برای به کارگرفتن دستورخط های ذوقی و سلیقه ای نمرۀ منفی در نظر گرفته ایم و این گزینه خط قرمز داوری بوده است. در متون خلاق و تاریخ شفاهی نیز که گاه به محاوره نویسی و شکسته نویسی احتیاج است، باید از شیوه ای یکدست بهره گیری شده باشد.)، فاصله گذاری بین حروف و واژگان بر اساس مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی، استفاده از واژگان فارسی در متن و کاربرد واژگان بیگانه کمتر یا به ناچار، همخوانی نام گذاری کتاب با محتوا و تاحدامکان خلاقانه، استفاده به جا از نشانه های سجاوندی، بسته به نوع متن و احتیاج آن، ارجاع دهی و کتابنامه دقیق و یکدست در کتاب های علمی و پژوهشی و توجه به نکات ویرایشی مرتبط با متن و موضوع کتاب است.

وی در خاتمه گفت: توجه شد که در متن از حشو، کژتابی، گرته برداری، کلیشه نویسی، نارسایی آوایی، ضعف تألیف و... پرهیز شده باشد. بعلاوه نکات و ریزه کاری های دستور زبان فارسی رعایت شده باشد. جمله ها گویا و روان و پاکیزه باشد و از شلخته نویسی در همه جوانب دوری شده باشد. بعلاوه در متن پشت جلد و در عطف کتاب خطایی رخ نداده باشد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "ارج نهادن به ویراستاران سیاست گذاری در عرصه تمدن زبان محور است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارج نهادن به ویراستاران سیاست گذاری در عرصه تمدن زبان محور است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید