عرضه سامانه ای که حملات سایبری را پیش بینی می کند
به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به دستاوردهای این پژوهشگاه گفت: سامانه پدسای این پژوهشگاه شرایطی را فراهم می کند که یک قدم از حمله جلوتر باشیم؛ چراکه پدسا قبل از حمله میزان تاب آوری زیرساخت ها را می سنجد.
به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی وحید یزدانیان امروز در حاشیه بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در جمع وبلاگ فناوری و تکنولوژی با اشاره به دستاوردهای پژوهشگاه فناوری اطلاعات دستاوردهای فناورانه پژوهشگاه ارتباطات را در سه حوزه امنیت، ذائقه سنجی و ماهواره ها تقسیم کرد.
وی به بیان دستاوردهای این پژوهشگاه در حوزه امنیت پرداخت و یادآور شد: دو سامانه کلیدی در این حوزه عرضه شده که کارکرد اصلی آنها رصد و پایش رخدادهای امنیتی است.
یزدانیان سامانه آی زس را یکی از دستاوردهای این حوزه نام برد و افزود: این سامانه اطلاعات حملات سایبری را جمع آوری می کند و آنها را با دستگاه های مربوطه به اشتراک می گذارد و از سوی دیگر دستگاه ها به صورت آنلاین به این اطلاعات دسترسی دارند و می توانند به واسطه آن اطلاعات را تحلیل کنند و توصیه های لازم را برای جلوگیری از آسیب به اشتراک بگذارند.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، سامانه پدسا را از دیگر دستاوردهای حوزه امنیتی نام برد و اظهار کرد: این سامانه محصولی فناورانه در حوزه زیرساخت های امنیتی کشور به شمار می رود؛ چرا که این سامانه قادر به سنجش معیارها است.
به گفته وی، این توانایی موجب تعیین استانداردهای لازم در هر زیرساختی خواهد شد.
وی ادامه داد: علاوه بر آن سامانه پدسا شرایطی را برای ما فراهم می کند که ما یک قدم از حمله جلوتر باشیم؛ چراکه پدسا قبل از حمله میزان تاب آوری زیرساخت ها را در حوزه های مختلف مانند ICT، برق و مقابله با بدافزارها و حملات می سنجد.
یزدانیان با تاکید بر اینکه این سامانه ها اکنون در حال تست هستند تا در کل زیرساخت های مهم نصب و راه اندازی شوند، افزود: این سامانه ها با دانش بومی و استفاده از دیتاها تست شده و تمامی مراحل را پاس کرده اند.
وی سنجش ذائقه کاربران را از دیگر دستاوردها ذکر کرد و افزود: این دستاورد بستری را برای جمع آوری و تحلیل انواع داده ها فراهم کرده است.
به گفته رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر اساس این قابلیت داده هایی که در فضای سایبری، تلگرام، توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی در حال تولید هستند، جمع آوری شده و با استفاده از ابزارهای هوشمندسازی اقدام به تحلیل های توصیفی و تحلیل های پیش بینی خواهد شد.
یزدانیان ادامه داد: بر این اساس موضوعاتی که بر فضای سایبری جامعه حاکم است، استخراج شده و میل و گرایش جامعه اعلام می شود و در فاز اول در نظر داریم که هر ماه رویکرد مخاطبان را از این طریق مورد ارزیابی قرار دهیم.
وی در خصوص اهمیت این تحلیل، توضیح داد: طیف گسترده ای از ذائقه سنجی مردم به این شکل برای سیاست گذاران ارائه می شود. این اطلاعات در ابتدا به صورت محرمانه و برای مراجع ارسال می شود. اما درصدد هستیم که بخشی از این اطلاعات برای کاربرد در شرکت ها و استارتاپ ها عمومی شوند، ضمن آنکه فواصل زمانی گزارش ها را نیز کاهش دهیم.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درصدد هستیم که گزارش های تحلیلی از شبکه های اجتماعی به صورت روزانه منتشر شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا