مرگ سفید مرجان ها

به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، خبرنگاران/بوشهر رئیس گروه اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی گفت: با در نظر دریافت میزان پوشش مرجان ها در مناطق مختلف بیش از 2500000 متر مربع از مناطق مرجانی ایران در واحد سطح به صورت کامل از بین رفته اند.

مرگ سفید مرجان ها

مهدی بلوکی در کارگاه تخصصی محیط زیست دریایی و نقش فعالان رسانه در تنویر افکار عمومی مطرح کرد: خلیج فارس را دریای جوان رو به زوال نامیده اند، چرا که بر اساس محاسبات Burt در سال 2014 حدود 70 درصد از مساحت 3 هزار و 800 کیلومتری صخره مرجانی خلیج فارس از بین رفته اند که سه برابر بیشتر از استاندارد جهانی است.

وی ادامه داد: بیشترین رشد و تنوع مرجان های ایران در اعماق کمتر از 10 متر بوده و در جزایر ایرانی خلیج فارس بیش از 100 گونه مرجان سخت متعلق به 35 جنس و 10 خانواده شناسایی شده است.

به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، این مسئول با اشاره به اهمیت اکوسیستم های مرجانی خلیج فارس گفت: آبسنگ های مرجانی خلیج فارس فرصتی استثنایی برای دانشمندان فراهم نموده است که می تواند به عنوان یک مدل برای سایر مرجان ها در دیگر مناطق جهان باشد که شرایط دمایی در آنها تا انتهای قرن جاری مشابه دمای فعلی خلیج فارس خواهد بود.

رئیس گروه اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان نمود: مرجان های زنده مانده در شرایط آماری جدید فرصتی استثنایی برای گسترش مرجان های مقاوم تر در منطقه می باشد.

بلوکی اهمیت اکوسیستم های مرجانی را در زمین شناسی، تامین غذا و دارو برای جوامع انسانی، موج شکن طبیعی و کاهش انرژی امواج، مکان امنی برای فراوری مثل، پرورش و تغذیه، کاهش میزان دی اکسید کربن موجود در جو دانست.

وی اظهار کرد: تنوع زیستی آبسنگ های مرجانی خلیج فارس در مقایسه با تنوع زیستی موجود در اقیانوس هند نسبتا کم است و این آبسنگ ها در معرض تغییرات زیاد دمای سطحی دریا (کمتر از 16 درجه تا بیش از 34 درجه)، شوری زیاد (از 36 درصد تا بیش از 42 درصد)، کدورت بالا، عمق کم، جزرومد شدید و تبخیر زیاد قرار دارند.

رئیس گروه اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی عنوان.کرد: مناطق مرجانی ایران شامل خارگ، خارگو، فارسی، عسلویه، خلیج نای بند، لاوان، شیدور، هندورابی، کیش، فارور، بنی فارور، سیری، ابوموسی، تنب کوچک، تنب بزرگ، هنگام، قشم، لارک، هرمز، و خلیج چابهار هستند.

این مقام مسئول با اشاره به نابودی مناطق مرجانی امارات به علت ساخت جزایر مصنوعی گفت: تقریبا تمام زیستگاه های دریایی بحرین به ارزش سالانه 3 میلیارد دلار با افزایش فرایند توسعه و در سال 2000 نیز یک منطقه بزرگ مرجانی در شمال قطر به علت صنعتی شدن منطقه کاملا از بین رفت.

مهدی بلوکی توضیح داد: در جزیره خارگ حدود 13 مورد از فعالیت های انسانی از جمله عبور خطوط لوله نفت و گاز، ساخت و سازهای عظیم صنعتی و نفتی، آلودگی های نفتی، خشک کردن دریا به نفع ساحل، ساخت اسکله و بندر، ماهیگیری با قلاب و دام، صید بی مهرگان مانند میگو، حضور توریست و غواص، تاثیرات ناشی از لنگر، جمع آوری مرجان ها، آلودگی فاضلاب های صنعتی و شهری و خروجی آبشیرین کن زمینه های نابودی مرجان ها را نموده است.

وی اضافه نمود: همچنین در منطقه خارگو مواردی چون ماهیگیری با قلاب و دام، صید بی مهرگان مانند میگو، حضور توریست و غواص، تاثیرات ناشی از لنگر، جمع آوری مرجان ها، عبور خطوط لوله نفت و گاز، و ساخت اسکله و بندر موجبات از بین رفتن مرجان ها را فراهم نموده است.

رئیس گروه اکولوژی دریا مطرح کرد: در عسلویه نیز ماهیگیری با قلاب و دام، صید بی مهرگان، حضور توریست و غواص، تاثیرات ناشی از لنگر، جمع آوری مرجان ها، عبور خطوط لوله نفت و گاز، ساخت و سازهای عظیم صنعتی و نفتی، آلودگی نفتی، آلودگی فاضلاب های صنعتی، خروجی آبشیرین کن، خشک کردن دریا به نفع ساحل، ساخت اسکله و بندر، کدورت ناشی از فعالیت ساحلی مرجان ها را به ورطه نابودی کشانده است.

این مسئول با بیان اینکه عوامل تهدیدکننده اکوسیستم های مرجانی شامل دو بخش تهدیدات منطقه ای و جهانی است، اظهار کرد: بعضی تهدیدات منطقه ای ناشی از فعالیت های انسانی شامل آلودگی ناشی از استخراج منابع نفت و گاز، جنگ های منطقه ای، آلودگی حمل و نقل دریایی عمدتا حاصل از تانکرهای نفتی، ساخت و سازهای ساحلی، خشک کردن دریا، ساخت اسکله و بندر، آلودگی فاضلاب های شهری و صنعتی، آلودگی دمایی حاصل از تاسیسات آبشیرین کن و کارخانجات، فعالیت های وابسته به صیادی شامل لنگر انداختن، تورهای ماهیگیری و طناب ها و سایر ادوات، بهره برداری بیش از اندازه از منابع زنده و صید بی رویه ماهیان و آبزیان بی مهره و جمع آوری مرجان ها اکوسیستم های مرجانی را مورد تهدید قرار داده اند.

بلوکی تهدیدات جهانی نابودی مرجان ها را نوسانات شدید دمای آب، پدیده های هواشناسی، زلزله، روانآب رودخانه ها، جزرومدهای شدید، سایر پدیده های طبیعی از قبیل بیماری، شوری بالا، تبخیر شدید منطقه، ماهیت نسبتا کم عمق آب، تبادل بسیار محدود آب خلیج فارس با اقیانوس هند مطرح کرد.

وی اعلام نمود: در سال 2016 بیش از 90 درصد مرجان ها در جزایر ایرانی در اعماق کمتر از 5 متر به علت افزایش دما و سفید شدگی از بین رفتند.

رئیس گروه اکولوژی دریا معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: منطقه ای حدود 1000 هکتار از مناطق مرجانی ایران به صورت کامل و 100 درصد از بین رفته اند؛ همچنین در عسلویه محدوده ای بیش از 360 هکتار و در خارگ حدود 150 هکتار. با در نظر دریافت میزان پوشش مرجان ها در مناطق مختلف بیش از 2500000 متر مربع از مناطق مرجانی ایران در واحد سطح به صورت کامل از بین رفته اند.

این مسئول بیان نمود: جریمه تخریب اکوسیستم های مرجانی ایران بیش از 750 هزار میلیارد تومان است و خسارت مالی محاسبه شده بر اساس خدمات مالی ارائه شده توسط اکوسیستم مرجانی خلیج فارس و دریای عمان سالانه حدود 27 میلیارد تومان می باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "مرگ سفید مرجان ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرگ سفید مرجان ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید