آنالیز ثبت جهانی روستا چادرشب بافی قاسم آباد، ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به گیلان می آیند
به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، شهرود امیرانتخابی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اعلام این خبر توضیح داد: ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به منظور آنالیز میدانی روستا قاسم آباد برای ثبت به اسم روستا جهانی چادر شب بافی تا اواخر خرداد ماه امسال به گیلان سفر می نمایند.
وی اظهار داشت: این گروه باحضور در روستا قاسم آباد، ضمن بازدید از خانه خلاقیت نساجی، کارگاه های چادر شب بافی و فروشگاه های صنایع دستی، فرآیند ارزیابی ثبت جهانی شدن را شروع می نمایند.
وی یادآور شد: روستا قاسم آباد در تاریخ 11 تیر ماه سال 97 از سوی شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی به اسم روستا ملی چادر شب بافی ثبت شد.
قاسم آباد رودسر دهکده ای است واقع در شرق گیلان که قدمتش با کوبش تار و پود زنان و دختران در چله کشی و برآوردن چادرشب های رنگ رنگ عجین گشته و اصالت همین رنگ و قدمت پای گردشگران خارجی را هم به این دهکده که - پیشتر لباسمحلیش آوازه جهانی داشت - باز نموده است.
چادرشب بافی، نوعی بافت پارچه محلی در طرح های چشمنواز شانه گل، قالی گل، گلیم گل، سرو گل، چهل چراغ، طرح پرند، گلیم گل، بوته چرخ و طرح های دیگر است که از نخ های پنبه ای، پشم و ابریشمی خلق می گردد؛ در گذشته بیشتر، و امروز کمتر زنان هنگام شالیکاری بر کمر خویش می بندند؛ در روزگار تازه این نوع پارچه با کاربردهای تازه چون رو تختی و رومیزی، طراحی لباس های امروزی و … مورد استفاده قرار گرفته و در جهیزیه دختران قرار می گیرد.
روستا قاسم آباد با اسم روستا ملی چادرشب بافی، دومین روستا پس از فشتکه خمام با نشان ملی حصیر بافی است که از گیلان به ثبت ملی رسید.
منبع: گردشبان