بررسی گوشی شیائومی 12؛ کوچک اما سریع و قدرتمند

به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، شیائومی 12 در میان گوشی های موبایل امروزی که حداقل 6.4 اینچی هستند، با اندازه 6.2 یکی از کوچک ترین گوشی های موجود در بازار محسوب می شود؛ اما با این حال بسیار سریع، قدرتمند و پر از قابلیت های خوب و مجذوب کننده است. در این مطلب به بررسی شیائومی 12 می پردازیم تا ببینیم آیا این گوشی در برابر رقبا ارزش خرید بیشتری دارد یا خیر. همچنین با نزدیک شدن به عرضه سری شیائومی 13، بررسی این گوشی می تواند به ما درک درستی از این بابت بدهد که آیا بهتر است منتظر گوشی های نو بمانیم یا به سراغ محصول موجود کنونی برویم.

بررسی گوشی شیائومی 12؛ کوچک اما سریع و قدرتمند

شیائومی در دسامبر سال 2021، یعنی دقیقا 1 سال قبل از گوشی های سری شیائومی 12 رونمایی کرد. این گوشی ها در دو مدل استاندارد و پرو راهی بازار شدند اما بعدها مدل های مختلفی هم به آن ها اضافه شد و اکنون گوشی های متعددی از این سری را شاهد هستیم. شیائومی 12 به عنوان پرچم دار از این سری، قابلیت های کمتری از مدل پرو دارد اما با این حال آنقدر قدرتمند و مجهز هست که بتواند نیاز کاربران را در بخش های مختلف به راحتی مدیریت کند. در این مطلب به بررسی این گوشی خواهیم پرداخت.

بررسی شیائومی 12

نام گوشیشیائومی 12
ابعاد و وزن8.2 × 69.9 × 152.7 میلی متر / 179 گرم
مشخصات نمایشگرAMOLED با رفرش ریت 120 هرتز و بیشینه روشنایی 900 نیت - 6.28 اینچی با تراکم پیکسلی 419 پیکسل بر هر اینچ و وضوح 1080 × 2400 - دارای پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوس
کیفیت ساختفریم از جنس آلومینیوم - پنل پشتی از جنس شیشه
سیستم عامل و پردازندهاندروید 12 - MIUI 13 / اسنپدراگون 8 نسل 1
ترکیب حافظه رم و حافظه داخلی128/8، 256/6، 256/12 گیگابایت از نوع UFS 3.1
دوربین هادوربین اصلی 50 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، فوق عریض 13 مگاپیکسلی و تله ماکرو 5 مگاپیکسلی
دوربین سلفی32 مگاپیکسلی
کیفیت فیلم برداریدوربین اصلی 8K با سرعت 24 فریم بر ثانیه - 4K با سرعت 60/30 فریم بر ثانیه - 1080P با سرعت 30/120/240/960 فریم بر ثانیه - دوربین سلفی 1080P با سرعت 30/60 فریم بر ثانیه
باتری و شارژر4500 میلی آمپر ساعت - 67 واتی

جعبه گشایی شیائومی 12

شیائومی 12 برخلاف بسکمک از گوشی های پرچم دار بازار یک جعبه نسبتا بزرگ دارد که درون آن در کنار یک شارژر سریع 67 واتی و کابل USB-A به USB-C، یک قاب محافظ شفاف هم وجود دارد که شما را تا مدت ها از پرداخت هزینه اضافی برای خرید قاب هم بی نیاز می کند. این در حالی است که برخی از پرچم داران نظیر نمایندگان اپل و سامسونگ نه تنها قاب محافظی به همراه ندارند بلکه خبری از شارژر هم درون جعبه آن ها نیست، بنابراین در بخش بسته بندی و متعلقات درون جعبه، این گوشی امتیاز کامل 10 از 10 را دریافت می کند.

طراحی و کیفیت ساخت

شیائومی 12 همانطور که گفته شده، یک گوشی نسبتا کوچک است که همین موضوع سبب شده وقتی آن را در دست می گیرید، سهولت قرارگیری در دست و ارگونومی عالی آن شما را شگفت زده کند. گوشی خیلی راحت درون یک دست قرار می گیرد و کار کردن با آن در حالت یک دستی هم مشکل ساز نیست. گوشه های گوشی هم کمی انحنا دارند که همین موضوع سبب می گردد وقتی آن را روی کف دست می گذارید، فشار و در نتیجه درد زیادی به دست شما وارد نگردد.

پنل جلوی نمایشگر از شیشه گوریلا گلس ویکتوس محافظت می گردد در حالی که پنل پشتی از جنس گوریلا گلس 5 و فریم هم از جنس آلومینیوم است. در نتیجه کیفیت ساخت آن بسیار بالاست و شما با در دست داشتن آن اصلا حس بی کیفیت بودن را دریافت نمی کنید. هرچند استاندارد مقاومتی خاصی در جدول مشخصات فنی آن ثبت نشده و این یعنی باید تمام تلاش خود را در راستای حفاظت از گوشی انجام دهید. با تمام این تفاسیر گوشی فقط 179 گرم وزن دارد که در دسته محصولات با وزن مناسب قرار می گیرد و اصلا مسئله ای حین انجام کار حتی در طولانی مدت هم برایتان به وجود نمی آورد.

روی فریم سمت راست دستگاه کلیدهای پاور و کنترل صدا، روی فریم بالایی آن هم فرستنده مادون قرمز و بلندگوی ثانویه و روی فریم پایینی دستگاه هم بلندگوی نخست، پورت USB-C و درگاه سیم کارت را شاهد هستیم. اندازه بیرون زدگی ماژول از بدنه هم به شکل محسوسی قابل مشاهده است و باعث می گردد گوشی کاملا روی پنل پشتی روی زمین قرار نگیرد.

روی پنل جلو هم نمایشگری را با حواشی بسیار کم و تقریبا برابر در هر چهار طرف (البته بخش پایینی حاشیه بیشتری دارد) شاهد هستیم که روی بالاترین بخش مرکزی آن حفره ای جهت تعبیه دوربین سلفی و زیر پایین ترین بخش آن هم حسگر اثر انگشت تعبیه شده که البته محل آن بسیار پایین تر از چیزی است که باید باشد و همین موضوع هم سبب می گردد گاهی اوقات دسترسی به آن کمی مشکل تر از آن چیزی باشد که تصور می کنید.

به صورت کلی این گوشی در بخش طراحی امتیاز بسیار خوبی را دریافت می کند اما اگر محل تعبیه سنسور اثر انگشت کمی بالاتر قرار داشت و سنسور مجاورت هم به خوبی کار می کرد، هیچ ایراد خاصی به آن وارد نبود.

کیفیت نمایشگر

در بخش نمایشگر، شیائومی 12 هیچ ضعف خاصی در ازای بهایی که برای آن پرداخت می کنید ندارد. پنل بکار رفته در این گوشی از نوع OLED و با وضوح 120 هرتز است که باعث می گردد در انجام کارهای گوناگون از جمله گشت و گذار بین منوهای مختلف گوشی سرعت و روانی بالایی را تجربه کنید و لذت ببرید. وضوح تصویر این پنل 6.28 اینچی هم +FHD است (1080 × 2400 پیکسل) و نرخ الگوبرداری لمس هم در آن به 480 هرتز می رسد. پشتیبانی از سنسور نور محیط 360 درجه ای و عمق رنگ 12 بیتی هم از جمله سایر مشخصات این نمایشگر محسوب می گردد.

شیائومی 12 با این پنل باکیفیت، به نخستین محصول بازار تبدیل می گردد که اگر محتوای متناسب با قابلیت های نمایشگر آن را پخش کنید می تواند 68 میلیارد رنگ را به نمایش بگذارد. پشتیبانی از فناوری +HDR10 و دالبی ویژن هم برای بهبود هرچه بیشتر تجربه بصری در این محصول وجود دارد. اگرچه بیشینه روشنایی آن در تست های صورت گرفته از طریق وب سایت GSMArena به 896 رسید و نه 1100 نیت تبلیغ شده اما با این حال عدد یادشده هم بسیار خوب و بالاتر از گوشی های هم رده دیگر است. عملکرد سنسور نور محیط هم بسیار عالی است به گونه ای که اصلا اشتباه نمی کند و به محض تغییر شرایط نوری محیط، به سرعت اندازه روشنایی صفحه نمایش را برای دید بهتر تغییر می دهد. کیفیت و دقت رنگ های به نمایش در آمده در این پنل خیلی فوق العاده نیست اما اگر حالت نمایش رنگ را روی اوریجینال قرار دهید، دقت نمایش رنگ ها افزایش پیدا می کند.

طول عمر باتری و سرعت شارژر شیائومی 12

طول عمر باتری شیائومی 12 به لطف یک منبع تغذیه 4500 میلی آمپر ساعتی خوب ارزیابی می گردد و نه عالی. البته با این اندازه کوچک، انتظار نداشتیم شیائومی یک باتری بزرگ تر را درون این پرچم دار قرار دهد. همین باتری هم می تواند عملکرد نسبتا خوبی را از خود به نمایش بگذارد؛ البته بخشی از اینکه گوشی نمی تواند در این زمینه خوب عمل کند به پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2 بر می گردد که خیلی زود داغ می کند و به شدت هم مصرف آن افزایش می یابد. به صورت کلی امتیازی که شیائومی 12 در بخش باتری کسب کرد به شرح زیر است؛

  • مکالمه: 19 ساعت و 1 دقیقه
  • وب گردی: 12 ساعت
  • پخش ویدیو: 16 ساعت و 3 دقیقه

به صورت کلی این گوشی می تواند با این شرایط، یک روز را به سختی دوام بیاورد و کاربران را همراهی کند. سرعت شارژر شیائومی 12 به لطف بهره مندی از شارژر سریع 67 واتی بسیار عالی است. این شارژر می تواند در مدت زمان تنها 30 دقیقه، 87٪ از ظرفیت از دست رفته باتری شما را برگرداند. همچنین در مدت زمان تقریبا 46 دقیقه می توانید باتری را به صورت کامل از 0 تا 100٪ شارژ کنید. این اندازه اگرچه دقیقا مشابه چیزی نیست که خود شیائومی اعلام کرده (39 دقیقه) اما با این حال نزدیک به آن هست.

بهترین بخش در رابطه با شارژر شیائومی 12 این است که اگرچه سرعت بسیار بالایی دارد اما اصلا باعث داغ شدن گوشی نمی گردد و محصول در تمام مدت طول تست که زیر شارژ قرار داشت، خنک بود. علاوه بر شارژر سیمی 67 واتی، این گوشی از شارژر بی سیم 50 واتی و فناوری شارژ معکوس با سرعت 10 وات هم پشتیبانی می کند تا بدین ترتیب بتوانید لوازم جانبی دیجیتال نظیر بادز، ساعت هوشمند و… را از طریق چسباندن آن ها به پنل پشتی گوشی شارژ کنید.

بلندگو

کیفیت صدای پخش شده از طریق شیائومی 12 به لطف تعبیه بلندگوهای استریو بسیار بالاست. همچنین شرکت معروف هارمن کاردن هم آن را تنظیم کرده تا دیگر جای هیچ بحثی وجود نداشته باشد. البته مسئله ای که در این زمینه وجود دارد این است که صدای بلندگوی بالا و پایین خیلی با هم هارمونی و هماهنگی ندارند به این صورت که به نظر می رسد صدای بلندگوی تعبیه شده در قسمت پایین اندکی بلندتر است. شاید شیائومی در این قسمت از بلندگوی قدرتمندتری استفاده کرده باشد اما از این بابت مطمئن نیستیم.

یک ضعف دیگر در این بخش، محل قرارگیری آن هاست که باعث می گردد وقتی گوشی را روی یک دست نگه می دارید، دستتان روی بلندگوی پایینی قرار بگیرد و آن را مسدود کند. البته بعد از مدت زمانی استفاده به این موضوع عادت خواهید کرد. این گوشی از قابلیت دالبی اتموس هم به صورت پیش فرض پشتیبانی می کند اما وجود آن باعث می گردد کیفیت صدا در اندازه زیاد افت کند، بیس شدت خود را از دست بدهد و صداها در تن بالا بسیار تیز به گوش برسند. غیرفعال کردن این قابلیت باعث شد تا گوشی بسیار عملکرد بهتری در پخش صدا چه از لحاظ بلندی و چه از لحاظ تعادل پیدا کند.

به صورت کلی جز عدم تعبیه دو بلندگوی کاملا مشابه و محل نامناسب قرارگیری آن ها، نمی توان ضعف خاصی به شیائومی 12 وارد کرد که در این بخش عملکرد بسیار خوبی در صورت غیرفعال کردن صدای دالبی اتموس داشته باشد. شما می توانید صدای ضبط شده از طریق این گوشی را در زیر گوش کنید.

نرم افزار و سخت افزار شیائومی 12

سیستم عامل و رابط کاربری پیش فرض در شیائومی 12، اندروید 12 و MIUI 13 هستند که این شرکت چینی به مدت سه سال از آن از لحاظ نرم افزاری و چهار سال هم از لحاظ امنیتی پشتیبانی خواهد کرد. نکته مثبت قضیه اینجاست که آپدیت های MIUI دیگر به اندروید وابسته نیست و این واقعا خبر خوبی محسوب می گردد چرا که شیائومی معمولا قابلیت های خود را با رابط کاربری نو به گوشی هایش اضافه می کند، نه لزوما آپدیت اندروید. شما می توانید در زیر تصاویری از رابط کاربری این گوشی را مشاهده کنید.

رابط کاربری MIUI 13 همچنین از امکان افزایش اندازه حافظه هم بهره می برد که می توانید به کمک آن تا 3 گیگابایت حافظه رم مجازی را به اندازه رم اصلی گوشی اضافه کنید تا در انجام کارهای مولتی تسکینگ، اندکی سرعت بیشتر را شاهد باشید. تجربه کار با این رابط کاربری قطعا شما را به وجد خواهد آورد چرا که سریع، روان و پر از قابلیت های مختلف و مجذوب کننده است.

در کنار نرم افزار سریع و باکیفیت، شیائومی 12 از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 که وظیفه ساخت آن بر عهده TSMC بوده و مبتنی بر لیتوگرافی 4 نانومتری است. این پردازنده از هشت هسته بهره می برد که شامل یک هسته قدرتمند از نوع Cortex X2 با فرکانس 3.19 گیگاهرتز، سه هسته از نوع Cortex A710 با فرکانس 2.75 گیگاهرتز و چهار هسته از نوع Cortex A510 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز می گردد. پردازشگر گرافیکی آن هم آدرنو 730 است که توانایی بسیار بالایی در امور گرافیکی دارد

این پردازنده در انجام امور سنگین داغ می کند اما شیائومی 12 به لطف پد خنک کننده بزرگی که دارد می تواند تا حد زیادی این دمای تولید شده را کنترل کند. هرچند باز هم اسنپدراگون 8 نسل 1 آنقدر تراشه داغی است که در فشار زیاد تست ها، بخشی از توان خود را از دست می دهد. البته در شرایط واقعی هیچ بازی یا اپلیکیشنی نیست که بتواند تا این اندازه روی گوشی فشار وارد کند و این یعنی شیائومی 12 می تواند از تست های سنگینی که رویش انجام می دهید، سربلند خارج گردد.

دوربین

در بخش دوربین، خبری از لنز تله فوتو نیست که این موضوع با در نظر گرفتن بهای زیادی که برای شیائومی 112 می پردازید شاید ناامیدتان کند. اما با این حال دوربین اصلی از سنسور IMX766 سونی بهره می برد و در کنار لرزشگیر اپتیکال، عملکرد خوبی هم دارد. در کنار این سنسور، یک دوربین 13 مگاپیکسلی فوق عریض و 5 مگاپیکسلی تله ماکرو هم تعبیه شده که عملکرد بسیار بهتری از یک سنسور ماکروی معمولی دارد. لازم به ذکر است دوربین سلفی هم سنسوری به بزرگی 32 مگاپیکسل دارد. شما می توانید نمونه تصاویر ثبت شده از طریق دوربین های این گوشی را در زیر مشاهده کنید:

دوربین اصلی

زوم 2 برابری

دوربین فوق عریض

پرتره

سلفی و سلفی در حالت پرتره

در نور روز، شیائومی 12 با دوربین اصلی خود تصاویر بسیار زیبایی ثبت می کند و همه چیز به پایدارترین شکل ممکن پیش می رود. جزئیات عالی، رنگ ها طبیعی و زیبا، گستره دینامیکی عریض، عدم وجود نویز در تصاویر حتی درون خانه و…، از جمله قابلیت هایی است که یک تصویر ثبت شده از طریق دوربین اصلی در خود دارد. البته اگر خیلی حساس باشیم می توانیم به اشباع شدن رنگ ها در برخی از موارد اشاره کنیم که اصلا آزاردهنده نیستند. در نور شب هم عملکرد نماینده شیائومی بسیار خوب است و می تواند تصاویری با جزئیات خوب به ثبت برساند.

تصاویر با زوم 2 برابری هم خیلی بد به نظر نمی رسند و جزئیات خوبی دارند اما با این حال شارپ نیستند. از آن جایی که دوربین تله فوتوی اختصاصی برای این منظور وجود ندارد، طبیعی هم هست که چنین ضعفی را از شیائومی 12 در عکاسی در اندازه زوم 2 برابری پیدا کنیم.

تصاویر ثبت شده از طریق دوربین فوق عریض هم واقعا خوب هستند. فرق خاصی بین نوع رنگ های به نمایش درآمده، کنتراست، اندازه نوردهی و… وجود ندارد، در نتیجه باید انتظار داشته باشید رنگ ها همچنان اشباع شده اما نمای کلی اندکی تیره تر به نمایش در بیاید. گستره دینامیکی و اندازه شارپ بودن تصویر طبیعتا به خوبی دوربین اصلی نیست و گاهی اوقات نیز هم در تصاویر بیرون از خانه مشاهده می گردد، اما شدید نیستند و می گردد به سادگی از کنار آن ها گذشت. عملکرد این دوربین هم در نور شب بد نیست و اگرچه گستره دینامیکی محدودتر است و جزئیات زیادی هم از دست می روند اما با این حال کنتراست و اندازه نویز در حد خوبی قرار دارند.

تصاویر پرتره هم واقعا خوب هستند. جزئیات به خوبی حفظ می شوند و سوژه هم به خوبی از پس زمینه تشخیص داده شده و جدا می گردد. این حرف را راجع به تصاویر پرتره هم می توان زد. هرچند می شد تصاویر اندکی شارپ تر باشند. اما به صورت کلی همه چیز، از جزئیات گرفته تا گستره دینامیکی، حذف نویز، رنگ های طبیعی و… در تصاویر ثبت شده از طریق دوربین سلفی شیائومی 12 دیده می شوند.

نتیجه

شیائومی 12 در محدوده قیمتی خود یک گوشی کم نظیر محسوب می گردد که سخت است بتوانیم یک رقیب را برای آن پیدا کنیم. این گوشی به لطفه بهره مندی از دوربین های قدرتمند، پردازنده بسیار سریع، ظاهر زیبا و مجذوب کننده، اندازه کوچک و جمع و جور و بسکمک موارد خوب دیگر، یکی از بهترین گوشی هایی است که می توانید همین حالا آن را خریداری کنید.

نقاط قوت شیائومی 12

  • نمایشگر 120 هرتزی با پنلی از جنس OLED با رنگ های 12 بیتی، پشتیبانی از +HDR10 و دالبی ویژن
  • طراحی و ارگونومی عالی
  • سرعت شارژ بسیار بالا
  • بلندگوهای استریوی بسیار باکیفیت با پشتیبانی از دالبی اتموس، تنظیم شده از طریق هارمن کاردن
  • اندروید 12 سوار بر رابط کاربری MIUI 13 با کمترین هنگ و کندی
  • پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 1
  • عملکرد خارق العاده دوربین اصلی در عکاسی و فیلم برداری در تمام سناریوها

نقاط ضعف شیائومی 12

  • طول عمر باتری می توانست بهتر باشد
  • عدم بهره مندی از استاندارد ضد آب
  • عدم بهره مندی از دوربین تله فوتو
  • عملکرد سخت افزاری ناپایدار زیر فشار سنگین
  • بلندگوها تعادل ندارند

با این تفاسیر، به نظر می رسد شیائومی 12 را می توان یک گوشی ارزشمند به حساب آورد که در محدوده قیمتی خود، ارزش خرید بالایی دارد.

منبع: دیجیکالا مگ

به "بررسی گوشی شیائومی 12؛ کوچک اما سریع و قدرتمند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی گوشی شیائومی 12؛ کوچک اما سریع و قدرتمند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید