فوت وفن های خشک کردن نعناع در تابستان
به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، در خصوص نعنا یا نعناع، خشک کردن برگ ها و ساقه های آن بهتر است چراکه روی ماندگاری طولانی و کاربرد های آن تاثیر ویژه دارد به علاوه، معمولا طعم و قیمت بهتری هم نسبت به سبزی های آماده پیدا می نماید.

ماه های ابتدایی تابستان فرصتی است که کدبانو ها را حسابی مشغول می نماید؛ خشک کردن انواع سبزی و فریز کردن انواع صیفی در این موقع سال متداول است. در اینجا با فوت وفن های خشک کردن و نگهداری نعناع آشنا شوید تا برترین کیفیت را داشته باشید.
بعضی از مردم گیاهان بهاره و تابستانی را در یخچال و فریزر نگهداری می نمایند، اما در خصوص نعنا یا نعناع، خشک کردن برگ ها و ساقه های آن بهتر است چراکه روی ماندگاری طولانی و کاربرد های آن تاثیر ویژه دارد به علاوه، معمولا طعم و قیمت بهتری هم نسبت به سبزی های آماده پیدا می نماید.
راه های زیادی برای استفاده از نعناع خشک وجود دارد: در مخلوط ادویه ها، در تهیه سس ها، در بعضی غذا ها و حتی برای چای فوق العاده نعناع مراکشی و انواع دمنوش ها.
سه راه اصلی برای خشک کردن نعناع وجود دارد که شامل استفاده از دستگاه خشک کن، فر اجاق، یا خشک کردن طبیعی در هوای اتاق است. هرکدام از این روش ها را که انتخاب کنید باید به نکاتی توجه کنید تا برگ های نعناع شما سبز و زیبا بمانند.
خشک کردن نعناع در فر یک روش سریع است، اما باید مراقب باشید که برگ ها را نپزید یا نسوزانید؛ به خاطر داشته باشید که اغلب نمی توانید دمای آن ها را پایین بیاورید. روش طبیعی، اما یک گزینه عالی و بدون گرما است، با این حال در آب و هوای مرطوب کمی سخت است. برترین دما برای اتاقی که می خواهید نعناع ها را در آن خشک کنید بین 15 تا 20 درجه سانتیگراد است. رطوبت ممکن است منجر به کپک زدن نعناع گردد.
1- نعناع را بشویید و با دقت خشک کنید تا از شر هر گونه آلودگی و میکروب خلاص شوید. نعناع ها را روی پارچه های نخی و در سایه پهن کنید تا آب اضافی خود را از دست بدهند.
2- پس از آبکشی و خشک شدن، برگ های نعناع را از ساقه ها جدا کنید (در صورت تمایل می توانید ساقه ها را جداگانه خشک کنید).
3- برگ ها را در یک لایه و روی سینی های آبگیر قرار دهید و مطمئن شوید که فضایی بین آن ها برای گردش هوا باقی می ماند.
روش اول: دستگاه خشک کن
اگر از دستگاه خشک کن استفاده می کنید سبزی ها را در دمای 40 درجه سانتیگراد یا 105 درجه فارنهایت به مدت 2 تا 5 ساعت خشک کنید. بهتر است بعد از 2 ساعت و سپس هر 15 تا 20 دقیقه یکبار آن ها را آنالیز کنید. پس از سرانجام کار، اجازه دهید برگ های خشک شده کاملا خنک شوند و بعد آن ها را به شیشه ای دردار منتقل کنید.
اگر قصد دارید از فر بهره ببرید، برگ های نعناع را روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشاندید با فاصله -برای گردش هوا- پهن کنید. بهتر است دمای فر زیر 200 درجه فارنهایت یا 95 درجه سانتیگراد باشد؛ دما های بالاتر می تواند باعث قهوه ای شدن و پختن نعناع گردد. با توجه به دمای فر زمان متفاوتی برای خشک شدن نعناع ها ضروری است.
در این مدت گاهی در فر را باز کنید تا بخار آن آزاد گردد و برگ ها سریع تر خشک شوند؛ بعلاوه از گرم شدن بیش از حد برگ ها جلوگیری گردد. اگر برگ های نعناع را بعد از یک ساعت برگردانید، سریع تر خشک می گردد.
روش سوم: اتاق
برای خشک کردن نعناع به روش طبیعی هم باید همان مراحل اولیه را انجام دهید و سپس سبزی ها را در مکانی گرم و دارای تهویه مناسب، به دور از نور مستقیم خورشید پهن کنید. نور خورشید باعث قهوه ای شدن برگ ها و از بین رفتن عطر نعناع می گردد.
خشک شدن به این روش زمان بیشتری لازم دارد. می توانید با یک توری یا یک کاغذ کاهی روی سبزی ها را بپوشانید تا گرد و غبار و حشره نگیرد. وقتی برگ های نعناع خشک شدند آن ها را یک ربع در نور آفتاب قرار دهید تا رطوبت احتمالی آن از بین برود و رنگ آن نیز درخشان گردد.
پس از خشک شدن، روش نگهداری نعناع سلیقه ای است؛ می توانید برگ ها را به صورت کامل، خرد شده یا به صورت پودر در ظروف شیشه ای دربسته نگهداری کنید. محصل نهایی را تا 12 ماه در جایی خنک و تاریک نگهداری کنید. بعد این زمان، کیفیت آن افت می نماید.
اگر تمایل داشتید ساقه ها را هم جداگانه خشک کنید و از آن برای تهیه دمنوش بهره ببرید. آن ها هم معطر و پرخاصیتند.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرادید