کاهش تعرفه گمرکی و هزینه حمل و نقل لازمه رشد تجارت ایران و ازبکستان
به گزارش وبلاگ فناوری و تکنولوژی، تهران (پانا) - معاون امور بین الملل اتاق ایران، کاهش تعرفه گمرکی، کاهش هزینه حمل و نقل ارائه تسهیلات لازم در زمینه حمل و نقل ریلی را لازمه رشد روابط تجاری و سرمایه گذاری ایران و ازبکستان دانست.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران، محمد رضا کرباسی در ملاقاتی مجازی با رییس اتحادیه صادرنمایندگان ازبکستان گفت: برقراری رابطه با کشورهای همسایه را از اولویت های ایران دانست. در این بین ازبکستان با برخورداری از اشتراکات عمیق تاریخی، فرهنگی و مالی و بعلاوه به لحاظ جغرافیایی از صندلی خاصی برای ایران برخوردار است.
وی ادامه داد: ایران در کانون منطقه ای قرار گرفته که 70 درصد نفت و 40 درصد گاز دنیا را در اختیار دارد و می تواند نقش شایان توجهی در تامین امنیت انرژی دنیا ایفا نماید. به علاوه موقعیت جغرافیایی حائز اهمیت ایران به گونه ای است که کوتاه ترین و سریع ترین مسیرها برای ترانزیت کالا بین اروپا و شرق آسیا و بعلاوه بین بخش گسترده ای از روسیه و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را داراست.
معاون امور بین الملل اتاق ایران تاکید نمود: موقعیت ویژه ایران در منطقه چه از لحاظ ژئوپلیتیکی و چه از لحاظ امنیت موجود در آن، چشم اندازی پایدار و رو به رشد برای سرمایه گذاری و همکاری های مالی با تمام کشورهای دنیا است.
وی با اشاره به فعالیت های معدنی ایران و توسعه قابل توجه کشور در این بخش تأکید کرد: از آنجا که ازبکستان دارای معادن طلا، مس و اورانیوم غنی است، دو کشور می توانند همکاری های مشترک و مستمری در این زمینه ها داشته باشند.
کرباسی اضافه نمود: همکاری در زمینه کشاورزی، باغداری، مواد غذایی، خشکبار، شوینده، آهن و فولاد، کاشی و سرامیک و کودهای شیمیایی هم حوزه های مستعدی برای توسعه مناسبات بین دو کشور محسوب می شوند.
به اعتقاد وی برطرف موانع و مسائل بانکی، کاهش تعرفه های گمرکی، کاهش هزینه های حمل ونقل و ارائه تسهیلات لازم در زمینه حمل ونقل ریلی و افزایش واگن های فعال بین دو کشور، لازمه های رشد روابط تجاری و سرمایه گذاری بین ایران و ازبکستان است.
معاون بین الملل اتاق بازرگانی ایران گفت: حجم تجارت دو کشور از 186 میلیون دلار در سال 2018 به 411 میلیون دلار در سال 2019 افزایش یافته است.
این عضو اتاق بازرگانی از دریافت عوارض گمرکی بالا در قبال کالاهای ایرانی صادر شده به ازبکستان به وسیله گمرک این کشور انتقاد کرد و اضافه نمود: برای منطقی شدن اندازه تعرفه ها، مذاکرات برای انعقاد تفاهم نامه تعرفه ترجیحی بین دو کشور شروع شده و برای اجرایی شدن آن احتیاج است تا حمایت های لازم به وسیله تأثیرگذاران مالی ازبکستان صورت گیرد.
بعلاوه در این ملاقات مجازی، عمروف ر ییس اتحادیه صادرنمایندگان ازبکستان به پیشرفت هایی که این کشور در بخش های تجارت خارجی، صنایع و گردشگری داشته، اشاره نمود و حرکت این کشور به سمت بازارهای دنیای را مورد تأکید قرار داد.
رییس اتحادیه صادرنمایندگان ازبکستان تأکید کرد: محصولات شرکت های تولیدنماینده که عضویت این اتحادیه را دارند ازکیفیت بسیار بالایی برخوردارند و در حوزه های مختلفی مانند محصولات ساختمانی، مبلمان، مواد غذایی و غیره فعالیت می نمایند.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین آمار معاونت دیپلماسی و مالی وزارت امور خارجه، حجم روابط تجاری ایران و ازبکستان در سال 2019 به رقم 424 میلیون و 200 هزار دلار رسیده است. از این اندازه سهم صادرات ایران به ازبکستان 204 میلیون و 600 هزار دلار و سهم واردات ایران از این کشور 219 میلیون و 600 هزار دلار اعلام شده است. بعلاوه حجم روابط تجاری ایران و ازبکستان در سال 2019 در مقایسه با سال قبل با رشد 38 درصدی حدود 117 میلیون و 400 هزار دلار افزایش یافته است.
منبع: خبرگزاری پانا